27 septiembre 2007

InfoBóbila 23: Premio L´H Confidencial 2008


BIBLIOTECA LA BÒBILA
Fons especial de gènere negre i policíac
http://www.bobila-biblio.tk/


PREMIO L'H CONFIDENCIAL 2008


Un total de 36 originals opten a la segona edició del premi internacional de novel·la negra L’H Confidencial, premi promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial. El premi es obert a obres inèdites d’escriptors en llengua castellana de qualsevol nacionalitat, i s’han rebut 8 originals de Catalunya; 4 de Madrid i de Castella-Lleó; 3 de Mèxic, Colòmbia, Castella-La Manxa i País Basc; 2 d’Andalusia, i Astúries; i 1 del País Valencià, La Rioja, les Illes, Múrcia i Argentina.


El jurat, integrat per un representant de l’Ajuntament de L’Hospitalet, un de Roca Editorial i tres lectors apassionats per la novel·la negra seleccionats per la Biblioteca la Bòbila; decidirà el seu veredicte el proper 14 de desembre, però aquest no es farà públic fins el 5 d’abril de 2008, en un acte públic que tindrà lloc a la Biblioteca la Bòbila de L’Hospitalet, en el que es presentarà l’obra guanyadora i comptarà amb la presència de l’autor.


El guanyador del Premio L’H Confidencial 2008 rebrà 12.000 € i l’obra serà publicada per Roca Editorial en la seva col·lecció especialitzada Roca Criminal.


El premi, que va néixer amb l’objectiu de donar a conèixer l’obra d’autors a vegades desconeguts i que no poden arribar al gran públic, va ser guanyat en l’edició de 2007 pel mexicà Joaquín Guerrero Casasola amb la novel·la Ley Garrote. Els organitzadors valoren l’augment de certamens similars, que demostra l’embranzida que està agafant el gènere negre en el nostre país.




Un total de 36 originales optan a la segunda edición del premio internacional de novela negra L’H Confidencial, premio promovido por la Biblioteca la Bòbila y convocado por el Ayuntamiento de L’Hospitalet y Roca Editorial. El premio está abierto a obras inéditas de escritores en lengua castellana de cualquier nacionalidad, y se han recibido 8 originales de Catalunya; 4 de Madrid i Castilla-León; 3 de México, Colombia, Castilla-La Mancha y País Vasco; 2 de Andalucía y Asturias; y 1 del País Valenciano, La Rioja, Baleares, Murcia y Argentina.


El jurado, integrado por un representante del Ayuntamiento de L’Hospitalet, uno de Roca Editorial y tres lectores apasionados por la novela negra seleccionados por la Biblioteca la Bòbila, decidirá su veredicto el próximo 14 de diciembre, pero este no se hará público hasta el 5 de abril de 2008, en un acto público que tendrá lugar en la Biblioteca la Bòbila de L’Hospitalet, en el que se presentará la obra ganadora y contará con la presencia del autor.


El ganador del Premio L’H Confidencial 2008 recibirá 12.000 € y la obra será publicada por Roca Editorial, en su colección especializada Roca Criminal.


El premio, que nació con el objetivo de dar a conocer la obra de autores a veces desconocidos y que no pueden llegar al gran público, fue ganado en la edición de 2007 por el mexicano Joaquín Guerrero Casasola con la novela Ley garrote. Los organizadores valoran el aumento de certámenes similares, que demuestra el empuje que está adquiriendo el género negro en nuestro país.


Jordi Canal
BIBLIOTECA LA BÒBILA
Pl. de la Bòbila, 1
08906 L'Hospitalet
934 807 438

No hay comentarios: