11 junio 2007

Montecristo de Marc Pastor



Després d'una guerra civil, després de mesos de viatge a través de camps europeus, un grup de republicans catalans ha anat a raure a Mauthausen.
'Andreu Corvo, en Makarov, en León, el loco i en Carles es despertaran cada albada a l'infern, i viuran el pitjor malson que hi pugui haver. Aprendran a conviure amb la mort gràcies a l'esperit del camp... fins que un dia descobreixen que hi ha una manera de venjar-se.
Però abans hauran d'escapar-se de Mauthausen, i endinsar-se de ple en el Tercer Reich.
Els fugitius, posats sobre la pista de la mítica espasa de Carlemany per un deportat moribund, n'inicien la recerca. Des de la catedral d'Aquisgrà fins al castell de Wewelsburg, on Himmler du a terme els seus rituals esotèrics, el grup va d'un perill a un altre, perseguit de prop pels nazis de la SS i ajudats per agents del servei secret britànic.
eguint l'esquema d'empresonament, fuga i venjança de la novel·la del mateix títol d'Alexandre Dumas i deutora dels clàssics de cinema bèl·lic i d'aventures com La gran evasió o la saga d'Indiana Jones, la trama de Montecristo avança entre aris despietats, belles espies que amaguen un punyal a la lligacama, persecucions, trets i baralles, i nombroses picades d'ullet al cinema del gènere, sempre rere una espasa llegendària que confereix un gran poder a qui l'empunya.

L´autor:

Marc Pastor (Barcelona, 1977) alimenta l'hemisferi dret del cervell amb el cinema, els còmics i la literatura, i ho paeix i transforma en històries i il·lustracions. Escriu i dibuixa des de petit, i és un perill amb un llapis a la mà. Montecristo és la seva primera novel·la publicada.





Montecristo
Marc Pastor
Proa 2007

1 comentario:

Anónimo dijo...

es un llibre que acabo de llegir i que m'ha agradat molt.es amè i es llegeix d'una tirada. ho recomano